vineri, 19 februarie 2010

A pirata sau a nu pirata filme

Pornind de la imaginea de mai jos care arata diferentele dintre filmele piratate si cele originale pe DVD, voi incerca sa gasesc motivele pentru care eu downloadez filme piratate. Click pe poza de mai jos pentru imaginea la dimensiunile originale.

Diferentele dintre filmele piratate si cele originale

Asadar motivele mele ar fi:

1. Aspectul financiar. De cele mai multe ori mi se pare exagerat sa platesc 40-50 RON pentru un film pe care il voi viziona o data sau maxim de 2 ori. Poate ar fi o idee sa cumpar filmul pe DVD, il vad si apoi vand la randul meu DVD-ul. Cred ca o sectiune pe revanzari DVD-uri chiar ar avea succes pe okazii.ro. Nu m-ar deranja sa cumpar un DVD cu 40-50 RON daca as fi sigur ca l-as putea vinde apoi cu 5 lei mai ieftin. Pana la urma 5 lei pentru un film se merita.

2. Rapiditatea. Pana apare DVD-ul original cu filmul la noi in Romania, toti prietenii mei or sa-mi faca capul calendar: "Ai vazut filmul X?" "Ti-a placut filmul X" "Cum, nu ai vazut filmul X?" "Loser!!!"... Unii pot spune ca exista cinematografe unde pot vedem filmul inainte de aparitia pe DVD. Bine, merge pentru un film, doua, trei pe luna. Dar un bilet la cinematograf e peste 30 RON. Plus un popcorn si un suc (care au preturi de super-nesimtiti la cinema). Si asa se ajunge la 50 RON iar. Prea mult iarasi.

3. Comoditatea. De multe ori aflu de filme noi si bune seara cand sunt acasa. Unde sa ma mai duc la 9-10 seara sa gasesc DVD-ul si sa-l cumpar? Mult mai usor e sa-l caut pe net si sa-l downloadez. Il am in cateva minute si pot sa-l vad in aceeasi seara.

Mai sunt si alte motive, dar ele sunt prezentate bine in poza de mai sus. :)

Voi ce parere aveti? Piratati sau nu piratati? Care ar fi argumentele pro filme originale? Argumente pe care le-am omis in mod involuntar... fireste.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu