miercuri, 21 aprilie 2010

Imn Ziua Barbatului - analiza pe text

Bergenbier continua si in acest an campania "Ziua Barbatului" si va organiza o mega petrecere pe data de 5 mai in Parcul Tineretului din Bucuresti, dar si in alte orase din tara. Petrecere ce va fi udata, evident, cu bere din belsug si care va fi onorata de prezenta unor vedete si personalitati autohtone, printre care si Titi Aur, multiplul campion national de raliuri.

Pentru a promova mai bine toata actiunea, Bergenbier a lansat si un imn cu versuri destul de inteligente si bine alese. Ce poate fi putin surprinzator este ca versurile sunt scrise de o femeie, Irina Becher. Pana la urma e logic... cine sa cunoasca mai bine barbatii daca nu femeile? :D

Versurile sunt cam asa:
"Cei care stiu ca broccoli nu poate fi mancare
Si nu citesc instructiuni de asamblare

Cei care vad mai bine ca arbitrii orice faza
Cei care doar in grup se hidrateaza

Cei care se declara iubitori de animale
Cei care isi gasesc oricand un plan de evadare

Ooooooooo... veniti acum!
E Ziua Barbatului!"




Melodia originala ce sta la baza imnului Bergenbier este celebrul Cantec pentru Tricolori scris si interpretat de Mihai Pocorschi la jumatatea anilor 90. Melodia originala a fost poate cel mai frumos imn al Nationalei, dar din pacate prea putin folosit. Pocorschi este un fost componenent al trupelor Holograf si VH2 si un mediocru chitarist si vocalist ce a abordat stilul pop-rock.



Acum ce nu stiu eu este cine interpreteaza imnul Bergenbier, deoarece nu seamana cu vocea lui Mihai Pocorschi. Parca aduce putin cu vocea lui Dan Bittman pe alocori, dar nu cred sa fie el. Voi ce parere aveti?

2 comentarii:

  1. Dan Bitman este sigur...Super tare ziua barbatului.......

    RăspundețiȘtergere
  2. e greu de spus cine este ..poate fi chiar un cantaret anonim :) oricum foarte cool imnul :)

    RăspundețiȘtergere